‘Sjećanje u prijevodu’ Silvije Dogan u FUNKU 

Ako volite izvedbene umjetnosti ne propustite predstavu ‘Sjećanje u metrima’ koju će u utorak, 5. prosinca u 18 sati u FUNKu u Koprivnici, Trg Žarka Dolinara 16, izvesti umjetnica Silvija Dogan.
– Silvija se bavi plesom i kazalištem, a u ovoj se predstavi posvetila oslobađanju od sjećanja kroz jezik, tijelo, zvuk i sliku. Možda ste se nekad zapitali kako i čega se sjećamo? To je osjećaj svojstven svakom živom biću, ali i onaj koji često može ometati stvarnost, ponavljati poznato… Dogan proučava možemo li se unutar beskonačne petlje sjećanja ponovno izgraditi, podsjetiti, stvoriti ili otvoriti nove perspektive, navode organizatori.
Osim Silvije Dogan, u izvedbi sudjeluje poznati glazbenik Roko Margeta koji uživo izvodi zvučni dio ‘Sjećanja u metrima’.
Ulaz je slobodan, a program je organiziran u suradnji udruga FUNK i Domino.


O predstavi:
Autorica i izvođačica: Silvija Dogan
Režijska podrška: Tamara Kučinović, Hrvoje Perc
Glazba: Roko Margeta
Kostimografija: Morana Vukov

Silvija Dogan (Zagreb, 1987.) izvedbena je umjetnica u polju plesa i kazališta. Svoje profesionalno obrazovanje stječe na mnogim međunarodnim programima i radionicama te na MA programu Neverbalnog teatra na Akademiji za umjetnosti i kulturu u Osijeku. Glumačko i plesno iskustvo razvija kroz rad s mnogim koreografima i redateljima. Umjetnički i kreativno istražuje vezu između tijela i glasa kroz autorske predstave Valna blizina (2019.), Sjećanje u metrima (2021.), Sjećanje u slikama (2022.) i Sjećanje u prijevodu (2023.).

Vezani članci

Najčitanije