Škola plivanja na Cerinama okupila gotovo 900 učenika

Na gradskim bazenima ‘Cerine’ u Koprivnici u tijeku je škola plivanja za neplivače županijskih osnovnih škola koja je ove godine okupila 897 učenika trećih i četvrtih razreda. Obuka školaraca neplivača sufinancira se iz proračuna Koprivničko-križevačke županije pri čemu je za ovu školsku godinu izdvojeno 28.704 eura, a već dugi niz godina projekt se provodi u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Koprivnice.


Kako plivači napreduju, ovih su dana provjerio je zamjenik župana Ratimir Ljubić uz predstavnike bazena Cerine.
– Izražavam zadovoljstvo što će školarci zahvaljujući programu Županije poboljšati svoje plivačke tehnike, a potrebno je i naglasiti kako je važno od najranije dobi poticati razvoj zdravih navika kod učenika, kazao je.

Dodajmo kako je Koprivničko-križevačka županija jedna od rijetkih u Republici Hrvatskoj koja sufinancira ovakav projekt, pri čemu se prvenstveno potiču zdrave sportske navike već u ranoj dobi učenika. Uspješno se provodi dugi niz godina i njime se potiču izvannastavne aktivnosti i razvoj motoričkih vještina kod učenika. Školu plivanja vode licencirani stručnjaci, a projekt je zaokružen i organiziranim prijevozom učenika.

 

Vezani članci

Najčitanije