U Gradskom muzeju Križevci izložena djela Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti

U Gradskom muzeju Križevci otvorena je izložba pod nazivom ‘Otkrivena drugost’, čija je autorica kustosica Marta Radman.
O izložbi je uvodno govorila ravnateljica Tea Hatadi dok je zbirku predstavio ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti Branko Franceshci.
– Izuzetno smo sretni da u situaciji kada je naš Muzej zbog obnove zatvoren, da uspijevamo pronaći suradnike i institucije u Hrvatskoj i šire koje su spremne, ali i sa zadovoljstvom predstaviti radove iz naše zbirke. Na ovaj način Nacionalni muzej moderne umjetnosti je pristupačniji široj publici nego kada je samo u Zagrebu, kazao je.
Nekoliko je djela u izložbu uključeno i iz lokalnog fundusa, a o ideji izložbe više je ispričala sama kustosica Marta Radman.
– Moja osobna ideja kao što i samo ime izložbe otkriva je zapravo bila, da otkrijem to sve drugo. Otkriti sve što je zbog različitih razloga izostalo iz nekakvih općih pregleda povijesti i umjetnosti te ponuditi jedan novi senzibilitet i pokazati da djela ne moraju rezonirati samo zato što kronološki pripadaju jedna uz drugo, oni mogu rezonirati s jednim senzibilitetom, s jednim novim duhom i jednim novim modelom čitanja djela, ispričala je kustosica Radman.


Zainteresirani izložbu mogu pogledati do 16. ožujka od 10 do 13 ili od 17 do 19 sati te subotom od 10 do 12 sati.
Otvorenju izložbe uime Grada Križevaca prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

 

Vezani članci

Najčitanije