U koprivničkoj bolnici ženi operirali tumor u dojci i ostavili strano tijelo

Prema pisanju portala Danica, koprivnička Opća bolnica dobila je presudu kojom joj je naloženo da plati 138,.000 kuna odštete svojoj pacijentici zbog pogreške prilikom operacije dojke, a tu su i sudski troškovi u iznosu od 38.000 kuna.

Žena je na odjelu kirurgije koprivničke bolnice bila na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke. Operacija je protekla uredno, ali pacijentica je “odmah nakon operativnog zahvata počela osjećati pritisak u desnoj dojci praćen intenzivnim bolovima na području oko kirurškog reza”, navode.

Desna dojka joj je jako oticala pa je stavljala hladne obloge i mazala je posebnim kremama za ublažavanje oteklina. Tim više, u obitelji postoje i drugi slučajevi karcinoma dojke, tako da je stres bio još veći.

Pacijentica iz Podravine na operaciji dojke bila je još u kolovozu 2013. godine. Kasnije je dolazila na preglede i žalila se na otekline i bolove, a kaže kako su joj liječnici rekli da to nije ništa i da je od konaca. No, bolovi nisu prolazili. Ona je u međuvremenu otišla raditi u Njemačku gdje je odradila pregled te su joj pronašli strano tijelo u dojci, četiri godine nakon operacije.

– Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko 4 milimetra te duljine oko 7 centimetara – navodi se u presudi.

Utvrđeno je da se vjerojatno radi o plastičnom materijalu za drenažu koji se koristi nakon operacije manjeg kirurškog zahvata koji je kirurgu i njegovoj ekipi ostao u dojci nakon operacije benignog tumora koja se odvila 2013. godine.

Presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com