U reprezentaciji za kvalifikacije za Europsko prvenstvo očekivano i Podravkašice, nema Tine Barišić

Izbornik hrvatske ženske seniorske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan objavio je popis igračica za skorašnje susrete kvalifikacija za EHF EURO 2024. godine protiv Rumunjske.
Na popisu se nalazi 18 rukometašica koje će se okupiti u Zagrebu 25. veljače, a dan kasnije krenuti prema Rumunjskoj. Susret u Bistriti, a riječ je o trećem kolu kvalifikacija, igra se 28. veljače u 16.30 sati.
Nakon povratka iz Rumunjske, reprezentacija će se tri dana pripremati u Prelogu, a uzvratni susret s Rumunjskom igra se 3. ožujka u Koprivnici u 17.00 sati.
Obje reprezentacije su u prva dva kola ostvarile maksimalan učinak pobjedama protiv Grčke i Bosne i Hercegovine. U međusobnim susretima stoga pada odluka tko će na kraju biti prvi, uz dužno poštovanje i respekt prema preostale dvije reprezentacije. Prvo mjesto otvara mogućnost nešto boljeg ždrijeba za prvenstvo koje će od 28. studenog do 15. prosinca zajednički organizirati Mađarska, Austrija i Švicarska.
Na popisu nema puno novih imena. U odnosu na Svjetsko prvenstvo koje je potkraj godine bilo u Švedskoj, nedostaje Tina Barišić koja je nedavno imala operaciju, a na desnom krilu nakon odličnih igara u klubu priliku će dobiti Josipa Mamić.
Na popisu je i šest rukometašica Podravke Vegete i to Lucija Bešen, Nikolina Zadravec, Josipa Mamić, Andrea Šimara, Sara Šenvald te Larissa Kalaus. Reprezentaciji želimo puno uspjeha u nadolazećim izazovima.


 

Vezani članci

Najčitanije