Udruga Kopriva održala zanimljiva predavanja o ekologiji

U sklopu provedbe projekta KUPID u suradnji s Zelenom mrežom aktivističkih grupa, a u organizaciji Udruge Kopriva održana su dva predavanja iz područja ekologije.
Tako je prošlog petka Dražen Šimleša održao predavanja iz socijalne ekologije vezana uz globalne ekološke probleme, načinima na koje svi sudjelujemo u njima kroz naš način života te koliko on i naša osobna potrošnja utječu na njihovu manifestaciju na globalnoj ili lokalnoj razini.
– Svaki od korisnika kroz praktičnu vježbu mogao je vidjeti na kojim područjima poput prehrane, energije, potrošnje roba ili usluga ili transportu može aktivno djelovati kako bi smanjio vlastiti ekološki otisak i pridonio održivosti zajednice. Naravno, dotaknuli smo se i promjera dobre prakse iz cijelog svijeta koji su nas inspirirali da ustrajemo u svojim osobnim promjenama – poručili su iz Udruge.
U subotu je pak predstavljen program ZMAG-ove Društvene banke sjemena koju je vodila Sendy Osmičević zajedno sa svojom kako kažu iz Udruge, veselom ekipom. Članovi Udruge tako su imali prilike naučiti na koji način dobiti, čuvati i skladištiti dobro sjeme kao preduvjet male osobne revolucije u vidu vlastitog uzgoja povrća za održivost našeg svakodnevnog života.
Nakon predavanja održana je razmjena sjemena kako bi svi dočekali spremni iduću vrtlarsku sezonu opskrbljeni zdravim organskim sjemenom.
Valja naglasiti da je navedeni projekt podmiren novcem Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. godine i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti od oko 1,5 milijuna kuna.

Program ZMAG-ove Društvene banke sjemena//FOTO:UDRUGA KOPRIVA

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com