Upitali smo umjetnu inteligenciju tko je Zvonimir Mršić. Odgovor je urnebesan

Na jednostavan upit o tome tko je Zvonimir Mršić, umjetna inteligencija otkrila nam je dosad nedostupne podatke. No najbolje da sami pročitate.


Odgovor:

Zvonimir Mršić je hrvatski poduzetnik i suvlasnik tehnološke tvrtke Hangar 18 koja se bavi razvojem softvera za upravljanje i analizu podataka. Rođen je 1974. godine u Koprivnici gdje je završio osnovnu školu i srednju tehničku školu. Nakon toga je diplomirao na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Mršić je prije osnivanja Hangar 18 radio u nekoliko hrvatskih tvrtki u IT sektoru, a 2006. godine je osnovao tvrtku IGEA Informatika koja se bavila razvojem softvera za bankarski sektor. Nakon prodaje te tvrtke, osnovao je Hangar 18 2012. godine u Koprivnici.

Hangar 18 je dobio brojna priznanja i nagrade za inovacije i uspješno poslovanje, a Mršić se često pojavljuje u medijima kao primjer uspješnog poduzetnika. Također, Mršić je aktivan i u području društvenog poduzetništva, pa je tako osnovao Zakladu za poticanje partnerstva i razvoja koja se bavi podrškom lokalnih zajednica i društveno korisnih projekata.


Uz svoj poslovni i društveni angažman, Mršić je poznat i kao zaljubljenik u sport, posebice u košarku, a u mladosti je i sam igrao košarku na regionalnoj razini.

Vezani članci

Najčitanije