Ustanove, institucije i JLS-ovi nisu zabilježili kršenja ljudskih prava: ‘Živimo na tolerantnom prostoru’

U prostorima Županijske gospodarske komore Koprivnica u utorak, 12. prosinca održano  je predavanje ‘Kako javna uprava u svojem poslovanju može doprinijeti zaštiti ljudskih prava i suzbijanju diskriminacije’, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava koji obilježava 10. prosinca.
Predsjednik županijske Koordinacije za ljudska prava i dožupan Ratimir Ljubić, između ostaloga je rekao kako su proveli anketu u ustanovama, institucijama te jedinicama lokalne samouprave.
– Rezultati koje smo dobili su ohrabrujući s obzirom na to da nisu zabilježene pritužbe, odnosno kršenja ljudskih prava što nam daje za pravo kazati da živimo na prostoru koji je tolerantan i brine o svim građanima, kazao je Ljubić.


Župan Darko Koren dodao je kako Županija u svojem radu svakodnevno čini sve kako bi se svim građanima osigurao jednak status i mogućnost za ostvarivanje prava.

Predavanje na skupu održala je zamjenica pučke pravobraniteljice Tatjana Vlašić, koja se osvrnula na problem neupućenosti stanovnika što su to uopće ljudska prava i kako ih zaštiti. Rekla je kako ukupno obrade i do šezdesetak tema, primjerice dugotrajnost postupaka kod povrede ljudskih prava, neodgovaranje na pritužbe, pitanje stanovanja, zdravstvene skrbi u domovima za osobe starije životne dobi, uređenja prometne i druge infrastrukture, prava stranih radnika i slično.
Predavanju su prisustvovali županijski pročelnici, predstavnici HGK Županijske komore Koprivnica, članovi Županijske skupštine, predstavnici jedinica lokalne samouprave, ravnatelji ustanova i škola te predstavnici pravosuđa i policije.

 

Vezani članci

Najčitanije