Vlasnici jedva čekaju skoro useljenje u novu stembenu zgradu APN-a

Ravnatelj APN-a Dragan Hristov i gradonačelnik Hrvoje Janči obišli su radove na drugoj  stambenoj zgradi koja se preko POS programa gradi u Đurđevcu i uskoro očekuje svoje nove vlasnike.
– Sudeći po razini dosegnutih radovi nadam se da će zgrada s 12 stanova, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna eura biti gotova u planiranom roku i da ćemo prve stanare moći primiti već za dva mjeseca – rekao je ravnatelj APN-a Dragan Hristov. Tu nadu je potvrdio i gradonačelnik Hrvoje Janči siguran da će mlade obitelji iskoristiti pogodnosti poticajne stambene izgradnje za rješavanje svojeg stambenog pitanja.


Podsjećamo, Ugovor o građenju nove POS-ove zgrade sklopljen je u svibnju prošle godine za izgradnju višestambene građevine s 12 stambenih jedinica i pomoćne građevine – garaže, s uređenjem okoliša i parkirališta čija površina iznosi 1087 m2.

– Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Dodajmo kako se zahtjevi za kupnju APN-ovih stanova mogu podnijeti do 31. ožujka u Gradskoj upravi.

Foto: GRAD ĐURĐEVAC
Foto: GRAD ĐURĐEVAC
Foto: GRAD ĐURĐEVAC
Foto: GRAD ĐURĐEVAC
Foto: GRAD ĐURĐEVAC

Vezani članci

Najčitanije