Zlatna Ida Šimunčić: Atletika nije samo trčanje u krug, uvijek mi je zabavno

Članica Atletskog kluba Križevci Ida Šimunčić proteklih mjeseci je nanizala hrpu sjajnih rezultata, osobnih rekorda i brdo medalja. Sa sjajnom križevačkom aletičarkom prije odlaska na zasluženi ljetni predah razgovarao je Prigorski.hr.


-Da, 2018. godina je uspješna godina za mene. Posebno me razveselilo prvo seniorsko zlato na 400 metara prepone s jako vrijednim rezultatom za mene i potvrdom da je sve što smo ove godine trenirali, dobro pogođeno. Tu se mogu nadovezati na međunarodne nastupe, prvenstvo Mediterana do 23 godine te seniorska Balkanijada i poziv u reprezentacijsku štafetu 4×400 metara s kojom sam osvojila balkansko zlato. Medalje su obiješene na meni posebno mjesto, ali njih nikad dosta i nadam se jos većem broju- kazala je uvodno Ida Šimunčić i napomenula kako će tjedan dana odmoriti bez trčanja.

– To ne znači da ću potpuno zanemariti aktivosti pošto me u rujnu čeka još nekoliko utrka, a i takva sam da ne mogu ležati i potpuno odmarati.. Trčanje ću zamijeniti rolanjem, vožnjom bicikla, plivanjem…

Plan je do kraja godine nastupiti na mlađe seniorskom prvenstvu.

-Trener i ja smo prezadovoljni, mislim da je trener znao što radi sa mnom pa je i očekivao takav rezultat, dok sam ja iz utrke u utrku počela shvaćati da sam stvarno pripremljena i da mogu sve ovo što sam istrčala. I dalje sam svjesna da ima još mjesta za napredak- rekla je Ida i dodala kako ima veliku podršku svojih najbližih.


-Što se obitelji tiče, nema nitko sretniji od njih trenutno i preponosni su, a tako je i s prijateljima. Zahvaljujem im na podršci!-poručila je.

Zlatna Križevčanka osvrnula se i na novo vodstvo u Atletskom klubu Križevci. Podsjetimo u klub se vratio i križevački olimpijac Branko Zorko.

-Uvijek sam za to da se pokuša na bilo koji način pomoći klubu i vjerujem da ovo može ukazati na dobro. Uvjeti su kaotični, mislim da to svi u Križevcima znaju još od Branka Zorka i žao mi je da se godinama potiskuje problem staze – rekla je Ida i poručila budućim atletičarima:

– Atletika je bazični sport za sve ostale sportove zato ju i nazivaju kraljicom sportova. Nije samo trčanje u krug kao što mnogi misle, već obuhvaća različite vrste treninga. Pored vrlo zahtjevnih treninga, tu su i oni opuštajući, ali mi uvijek napravimo da nam bude zabavno. Osim toga, atletika povezuje sportaše, tu se sklapaju nova prijateljstva, posebice na pripremama i natjecanjima – zaključila je.

Vezani članci

Najčitanije