Festival Perforacije predstavlja knjigu ‘Vježbanje nemogućeg’ i dva kratka filma

Zahvaljujući suradnji s udrugom Mamuze, festival Perforacije ovoga mjeseca u Koprivnici predstavlja zanimljiv gostujući program.
Plesna umjetnica Silvija Dogan odigrat će novu autorsku predstavu ‘Sjećanje u prijevodu’,  koju smo najavili OVDJE, dok će nekadašnji članovi kolektiva BADco., Nikolina Pristaš, Ana Kreitmeyer i Goran Sergej Pristaš studentima u Koprivnici predstaviti knjigu o radu BADco. – ‘Vježbanje nemogućeg‘ autorice Une Bauer, u Sveučilištu Sjever, u četvrtak 7. prosinca u 17 sati.


Vježbanje nemogućeg

– ‘Vježbanje nemogućeg’ je knjiga koja nježno, ali dubinski rastače mitsku priču o bauku hermetičnosti BADco. U majeutičkim razgovorima s članovima kolektiva Una Bauer kao da rekonstruira i uprizoruje živo napeti polilog ne/slaganja, koji je u temelju njihovog rada. Čitamo tako suprotstavljene ili komplementarne uvide u povijest odnosa rada, plesa, filma, kazališta i svih drugih umjetnosti, u položaj žena i uvjete rada na umjetničkoj sceni, koncepte vremena, geoekonomiju i ekosustave te elemente palestinske i drugih borbi za oslobođenje. A nađe se tu i opaski o pranju suđa, strukturi elektronskih ovojnica i prešanog alkohola, gljivicama u poplunima, o postajanju hobotnicom i jelenjim rogovima, navode organizatori u pozivu.
U sklopu predstavljanja knjige bit će prikazana i dva kratka filma BADco.: ‘Ima li života u TV studiju?’ i ‘Rad panike’.

Foto: Tanja Kanazir

 

 

Vezani članci

Najčitanije