FOTO // Svečano obilježena 31. godišnjica ustrojavanja bataljuna ZNG Koprivnica

U subotu je u organizaciji koprivničkog ogranka UDVDR RH obilježena 31. godišnjica ustrojavanja Zbora narodne garde – bataljuna ZNG Koprivnica.


U sklopu proslave održana je i Međunarodna veteranska biciklijada u kojoj su uz predstavnike udruga proizišlih iz Domovinskog rata sudjelovali i mađarski vojni veterani s kojima koprivnički ogranak UDVDR-a ima dugogodišnju suradnju. Sudionici su iz graničnog prijelaza u Goli krenuli biciklima prema Koprivnici, a zaustavili su se i okrijepili u Đelekovcu gdje ih je dočekala i pozdravila općinska načelnica Lara Samošćanec.

U Koprivnici su pred spomenikom Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata svijeće zapalili Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić, delegacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata, te mađarskih vojnih veterana.

Potom je u dvorani Doma mladih o ustrojavanju ZNG-a govorio brigadni general Juraj Grobenski a nakon toga je održana projekcija filma „Štafeta Smrti“ u kojemu su opisani istiniti događaji iz Domovinskog rata koji su se zbivali od 10. do 22. studenoga 1991. godine u minskom polju nedaleko od Marinaca.

Foto: Mirko Lukavski


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com