Grad Koprivnica organizira odlazak u Vukovar povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Ove godine u Vukovaru se održava 25. Kolona sjećanja, a cjelokupno obilježavanje održat će se pod sloganom ‘VUKOVAR – MOJ IZBOR I U DOBRU I U ZLU’.


Za odlazak u Vukovar, Grad Koprivnica osigurao je besplatan prijevoz autobusom s autobusnog kolodvora u Koprivnici.
Svi zainteresirani putnici prethodno se moraju upisati budući da je broj mjesta u autobusu ograničen. Upis je moguć na broj telefona 048/279-555 radnim danom od 7 do 15 sati ili na e-mail adresu grad.koprivnica@koprivnica.hr (ime i prezime putnika te kontakt broj). Prijave se zaprimaju do ponedjeljka 13. studenoga do 12 sati. Vrijeme polaska bit će naknadno objavljeno.

Podsjetimo, program ‘Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu’ započinje 18. studenog u 10 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice ‘dr. Juraj Njavro’ Vukovar.
U 10.30 sati Kolona sjećanja, koju će predvoditi hrvatski branitelji Vukovara zajedno s članovima obitelji poginulih, nestalih, ubijenih, nasilno odvedenih i umrlih hrvatskih branitelja Vukovara na čelu s pripadnicima Hrvatskih obrambenih snaga koji su branili Vukovar, krenut će ulicama Gundulićevom, Vesne Bosanac, Županijskom, Strossmayerovom, dr. Franje Tuđmana, Trgom hrvatskih branitelja, Stjepana Radića, Trgom Slavija, Bana Josipa Jelačića do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, nakon čega će uslijediti odavanje počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca.

U 12.30 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata biti će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu. Misu predvodi nadbiskup mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Dodajmo kako će 19. studenog biti obilježena žrtva Borovo naselje za Domovinu, a 20. studenog odaje se počast žrtvama Veleprometa i Ovčare.


Vezani članci

Najčitanije