Još jedan biciklist ‘izletio’ na pješački, ponovno kažnjena i vozačica automobila koja ga je udarila

Nevjerojatna je učestalost i lakoća kojom biciklisti nakon vožnje po svojoj stazi jednostavno skrenu na pješački prijelaz, gdje ih potom udari vozilo.
Još jedan takav slučaj u nizu policija je zabilježila jučer, 4. prosinca u 12:10 u Koprivnici.
– Toga dana 62-godišnjak se kretao biciklom biciklističkom stazom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Petra Svačića, preko obilježenog pješačkog prijelaza započeo je uključivanje u promet, a da prethodno nije propustio osobni automobil koprivničke registarske oznake, kojim je upravljala 28-godišnja vozačica, a koja nije brzinu kretanja prilagodila osobinama ceste tako da vozilo može pravodobno zaustaviti. Tom prilikom došlo je do udara vozila u bicikl, vozač bicikla je lakše ozlijeđen, a protiv oboje sudionika prometne nesreće će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti, naveli su.


Vozače motornih vozila podsjećamo da će biti kažnjeni svaki put dok bilo koga udare na pješačkom prijelazu, bez obzira što smatraju da biciklisti ne bi trebali ‘bezglavo izlijetati’ pred njihove automobile. Zakon je jednostavno takav.

Vezani članci

Najčitanije