[KOLUMNA] Štefova istinska sreća

– O Štefo, si preživel prvi tjedan godišnjeg – pitam ja glavnog junaka naših nebrojenih priča. Nakon prošlotjedne depre kojom je zarazio sve u birtiji, a vlasnika poslao na godišnji zbog neočekivanog prirasta prodaje, jučer je Štef malo bolje zgledal.


– Moram priznati da sam f pondelek bil ko malo dete. Prvo sam kasnil pol vure, al vu svoju obranu došel sam do parkinga, sam kaj sam na njemu tulel ko morski slon kaj se moram vrnuti na posel. Da ne velim da sam s autom skoro zgazil ili pešake ili stupove, nisem siguran jel sam jos dobrano spal – veli meni Štef i doda kak mu je sad malo bolje.

– Ono na kaj sam najviše zakipil, osim ovih vručina kaj su još bile ovaj tjeden, je to kaj su se si spominjali kaj su i di su bili na praznicima, oču reći godišnjem. Ko da sam došel vu dječji vrtić, “ ja sam bil tam, delal sam to, pili smo ono, delali smo ovo.“ Koga boli ona stvar di ste bili, si ste išli na ta ljetovanja, a znam da ih je polovica dužna sima i semu. Mogel sem i ja iti na more da sam štel, i to ne na kredit, al kaj bum ja tam. Kao prvo one morske sprdačine bi im sima spohital vu glave dok bi mi donesli, ali bi i to pretrpel, al z onom mojom babom mogel bi samo z autom dojti do Vrapča, more ja ne bi ni videl – veli on meni, te doda kako žali za mladim danima kada je bio sam. Kak je nastavil govoriti, priznal je da ipak voli ženu, ali da mu fali malo slobode i mira, te da mu je sad puno bolje nego kada je bio mlad. Naglasil je da mora prigovarati, jel inače ne bi bil pravi Podravec, a i šepnul mi je da se malo boji da ga ovi njegovi v birtiji ne počnu zafrkavati.

–  Znaš kaj je dobro, kaj mi je još ostalo godišnjeg, a of tjeden je Velka Gospa, pak sem si spojil, pondeljek i ftork bum delal, a onda opet se četri v zrak. I pem s ovom svojom v Molve, ali i na Brege jel je to sake godine tak, bum ju izvel na plesnjak. Tak kaj bum opet imal rezerve za slučaj da nekaj zeznem. A tebe ak ko kaj pita, sam reči da me je ona oterala i da sam moral s njom iti – rekel je meni potiho Štef, baš ko pravi Podravec, sav sretan kaj bu izvel svoju dragu nekam, ali istovremenu sav v strahu da drugi ne vide njegovu sreću.

Vezani članci

Najčitanije