Na natjecanju školskih zborova Đurđevcu zlato, dirigentici Benko Markovica posebna nagrada

U Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega, održano je IX. Međunarodno natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat – 2024. na kojem se u konkurenciji 31 zbora natjecao i Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac.
Školski zbor đurđevačke škole u kategoriji B1 osvojio je zlato, a voditeljica Kristina Benko Markovica posebnu nagradu za dirigenta. Zlato i sve pohvale su stigle za vrhunsko izvođenje četiri tradicijske, folklorne skladbe, a dirigentici za i multiinstrumentalnost koju je pokazala na pozornici.
– Bilo je to izvrsno iskustvo za sve. Djevojke su oduševljene, a organizacija je bila za svaku pohvalu – rekla je Benko Markovica, zadovoljna nastupom članica svojeg zbora.


Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovao je 31 zbor s 900 pjevača – iz Rijeke, Ravne Gore, Lovrana, Šibenika, Nove Gradiške, Starog Petrovog Sela, Splita, Velike Gorice, Samobora, Zagreba, Osijeka, Đakova, Kaštel Gomilice, Brdovca, Valpova, Konjščine, Suhopolja, Pakraca, Požege i Đurđevca te 4 slovenska zbora iz Laškog, Šentjerneja, Slovenj Gradca i Frama, dok su ocjenjivački odbor činili: Radmila Bocek (Hrvatska), Tomislav Čekolj (Hrvatska), Janja Knapić (Hrvatska), Luka Kostelac (Hrvatska), Leila Najafoushani (Iran), Milad Omranloo (Iran), Martina Prevejšek (Slovenija), Gabriel Rovňák (Slovačka) i Branko Starc (Hrvatska).
Natjecanje dječjih zborova Vallis Aurea Cantat namijenjeno je svim dječjim zborovima, bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju – klasičnu, folklornu, popularnu ili mješovitu glazbu. Natjecati se mogu svi amaterski, crkveni i školski zborovi te folklorna društva, dječje klape i drugi ansambli čiji su pjevači u dobi od sedam do petnaest godina.

Vezani članci

Najčitanije