NOBELOVAC ZAPREPASTIO SVIJET Rak se dobiva od ovih namirnica! Da su znali, ljudi bi još bili živi

  • Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti.

Godine 1931. njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr. Warburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života. Antifiziološkim načinom prehrane, pretežno hranom koja zakiseljuje te fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a njegovo pomanjkanje u stanicama stvara kiselu sredinu, objavio je Portal zdravog života.
– Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo, rekao je dr. Warburg.
Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika, imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.
– Oduzmete li zdravoj stanici 35 posto kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana. Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke, tvrdi dr. Warburg.


Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svom radu ‘Metabolizam tumora’, dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).
Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.
Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam koji naše stanice koriste kako bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.
Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

Kiselost i alkalnost organizma zavisi od hrane

Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno od svog nutritivnog profila, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma ovisi o tome što jedemo. Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH ljestvicom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost. Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.


Hrana koja zakiseljuje tijelo:

  • Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (vrlo kiselo).
  • Meso (sve vrste)
  • Proizvodi životinjskog podrijetla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
  • Rafinirana sol
  • Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
  • Kruh
  • Margarin
  • Kofein
  • Alkohol
  • Duhan
  • Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
  • Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira:

  • Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
  • Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima vrlo visok stupanj alkalnosti. (Neka vas ne zavara njegov vrlo kiseli okus).
  • Bademi. Vrlo su alkalni.
  • Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.
  • Med. Ima vrlo visoku alkalnost.
  • Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je vrlo alkalan.
  • Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vodu u malim gutljajima tijekom cijeloga dana.
  • Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedilački način života uništava život.

Kemoterapija ne liječi nego pogoršava kiselost organizma

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.
Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.
Ostali lijekovi takođe pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.

Ispravan omjer pH


Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba. Da biste se ispravno hranili, osigurajte sebi 60 posto alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su većinom kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće.
Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80 posto alkalna.
Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće. To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila.

Mišljenja stručnjaka

– Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću, rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpoznatijih kirurga na svijetu.
Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu, naveo je dr. Theodore A. Baroody u knjizi ‘Alkaliziraj ili umri’ (‘Alcalize or Die’).
– Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti, rekao je dr. Robert O. Young.

Vezani članci

Najčitanije