[KOLUMNA] Ružna istina: Jednostavno ga ne zanimaš

Gledala sam neki dan film „He’s Just Not That Into You“.
Ona koja pod svu silu hoće da se svidi nekome, pritom ne razmišljajući sviđa li se ON njoj.
Ona koja je pristala ne biti udana i ne imati djecu jer to ne želi, ali u biti ON to ne želi.
Onaj koji je u frend zoni, a to ne kuži.
Ona koja jedini doticaj s muškarcima ima samo kroz dopisivanje jer nema tog „hrabrog“ koji bi ju pozvao van.
Onaj koji je prevario ženu.
Ona koja je završila s oženjenim likom.
Ona koja drži sve pod kontrolom i sve dovodi do savršenosti, pritom ne shvaćajući da je njezin brak postao daleko od savršenog.
Onaj koji ne vidi da je zaljubljen u žensku jer nema smisla prepustiti se osjećaju.
Onaj koji ne želi brak i djecu.


Ovo su profili ljudi koji su se našli u glavnim ulogama gore navedenog filma.
Odlučila sam se osvrnuti na nekoliko od svih navedenih profila.

Uče nas od malena da što je dečko gori prema nama, što nas više provocira, ignorira, vuče za kosu, čupa za kečke, naziva nas glupima, što je više grozniji prema nama to mu se više sviđamo.

Trči po školi s tvojim menstrualnim ulošcima i viče svima kako su tvoji. – Ma nije on zao, ti se njemu samo sviđaš, a on ne zna kako da ti to kaže pa te zeza i sramoti.

Zamrlja ti facu blatom dok se igrate na igralištu i kaže ti da si ružna. – Ma ne, nisi ti ružna, ti se njemu samo sviđaš, a ne zna kako da ti pristupi.


Od malena se usađuju vrijednosti/mišljenja za koje nitko ni dan danas ne zna točno jesu li točna ili ne. Ali, nitko nam ne brani da imamo svoje mišljenje o njima.

Odeš na spoj, kaže ti da će se javiti, prođe nekoliko dana, on se ne javi. Prijateljice ti savjetuju da budeš strpljiva, on to namjerno radi jer ti ne želi pokazati da mu se sviđaš, hoće da se pacaš malo, glumi nedodirljivog kao što bi i ti trebala glumiti nedodirljivu, kao što bi i ti trebala glumiti da ti se nije svidjelo na spoju.
Ugly truth – He’s just not that into you.

Čujete se svakodnevno, više ne brojiš tko se kome prvi javio, opustiš se, pošalješ poruku sad i ti prva, lagano prestaneš dobivati odgovore. Ma mora da je zauzet, javit će se, odgovorit će. Ali, ne odgovara pa mu pošalješ još jednu i još jednu. Mora da je jako zauzet. Pusti. Javit će se.
Ugly truth – He’s just not that into you. Da mu se sviđaš ne bi trošio svoje prste tipkajući ti i kalkulirajući kad će ti odgovoriti na poruku. Trošio bi svoje oči gledajući te, svoje uši slušajući te.

Toliko se već dugo nisi poljubila, a kamoli bila u vezi da svakog muškarca na ovom svijetu gledaš kao savršenog. Čak ne kao potencijalnog već kao savršenog. Nailaziš na te savršene, dižući ih u nebesa, sjediš doma i gledaš u mobitel, čekajući da ti pošalje poruku, da te nazove, prolaze dani, ništa. Cure ti kažu – Javit će se, strpi se još malo. Prođe tjedan dana, ne javlja se, prođe ti glavom – Javit ću se ja, mora da je izgubio moj broj ili zaboravio mi ime. Kaj fali tome da žena napravi prvi korak. Javljaš mu se, ne dobivaš odgovor.
Ugly truth – He’s just not that into you.
Još ružnija istina je ta da si u želji da imaš njega, zaboravila imati sebe. Bila si spremna cijela se promijeniti. Bila si spremna, činjenicu da ti nije ni do koljena zaboraviti, samo da bi mu se svidjela, a ni jednom se nisi pitala sviđa li se on tebi istinski. Zapitaj se drugi put.

Jednom prilikom mi je jedan muškarac, okorjeli nevjernik, rekao – Da me ONA traži da se zbog nje oženim u crkvi, napravio bih to da osjećam da bez nje u životu ne vidim. Smatrala sam to, tada, svojevrsnim napadom na vlastito JA. Danas razmišljam drugačije.
Došla si, zajedno sa svojom boljom polovicom, do zaključka kako se ne želiš udati i kako ne želiš imati djecu. 7 godina kasnije, osjećaš i shvaćaš da ipak želiš to, ali on ne želi. Ne da ne želi, nego ne želi ni pričati o tome. Ostavljaš ga. Shvaćaš da si samu sebe 7 godina zavaravala, ali se ne kriviš, krivi ste oboje.
Postoje dvije opcije.
Prva.
Neće ti se vratiti. Neće pokušati niti pričati s tobom.
Ugly truth – He’s just not that into you. Bez obzira na godine koje ste proveli zajedno.
Druga.
Pojavit će ti se na vratima. Stavit će ti prsten na ruku, ako mu dopustiš. Zaboravit će napokon, tj. preći će napokon preko činjenice da brak njegovih roditelja nije uspio, reći će ti da te voli, vjenčat će te se, imati djecu.
Stvari su jednostavne, čak i onda kad nisu niti malo jednostavne. Kada čovjek nešto želi, ide prema tome. Možda će se opirati, možda će samog sebe zavaravati, ali neće to dugo trajati. Kada čovjek nešto želi, ide prema tome. Bez obzira je li muškarac ili žena.


Onaj koji ne vidi da je zaljubljen u žensku jer nema smisla prepustiti se osjećaju. Ali, drži ju uz sebe.
Ti su mi najdraži!
Oni koji vas, cure moje, uvjeravaju da su oni samo prijateljski nastrojeni, ništa oni više nisu htjeli, sve ste vi krivo shvatile. Ma nema veze kaj vam se svaki dan javljao, nema veze što se interesirao za vaš život, nema veze što ste provele i malo previše vremena na njega, a onda kad ste se osjetile dovoljno sigurno da im kažete kako bi nešto više, on kaže da on to ne želi. Pa on tebe od početka gleda samo kao prijateljicu.
Sorry stari, ali imaj poštovanja prema toj osobi koju su u nekom vremenskom periodu odlučio bolje upoznati, i nemoj je praviti ni glupom ni ludom. Jer i sam znaš da to nije. Budi hrabar pa joj priznaj da si ju možda jen čas i gledao kao potencijalnu, ali si onda shvatio da ništa od toga. Da ipak želiš nešto drugo. Neku drugu. Ma kakva god da je istina, reci joj. Samo joj nemoj mazati oči da je ona sve krivo skužila, jer znaš da nije.
Isto tako curo, ako prolaze tjedni i tjedni i tjedni dopisivanja i kvazi upoznavanja kroz poruke, a on ne radi onaj prvi korak, poziva te na kavu, spoj, kako god se to već zove, shvati da te neće ni pozvati. Jer istina je da ne bi on čekao ni tri dana da te pozove na kavu i vidi. Nazvao bi te i u ponoć i pozvao na šetnju snježnim gradom. Dao bi ti do znanja da te želi vidjeti. Ne bi trošio vrijeme piskarajući ti.
Ugly truth – He’s just not that into you.

Sve to zvuči jednostavno, ali nije tako jednostavno dok čovjek to treba primijeniti na/u svom životu.

Meni dan danas fascinira kako moje prijateljice uvijek traže savjet i pokoju mudru riječ od mene, kada im je veza ili bilo kakav drugi ljubavni odnos u krizi. U 99 posto slučajeva kažu da sam im rekla pametno i da sam im pomogla.
U 100 posto slučajeva ja sam i dan danas solo!
Ja ne znam zašto me slušaju. 😀

Vezani članci

Najčitanije