Vozilom udario jazavca koji je pobjegao s mjesta nesreće. Zbog osiguranja uslijedio pravi ‘CSI’

Euroherc osiguranje ipak će morati platiti štetu u visini 2000 eura tužitelju R.B. iz Svetog Ivana Žabno, koji je u noćnim satima u ožujku 2021. godine naletio na jazavca između Žabna i Novog Gloga, uslijed čega mu je oštećen prednji dio vozila, navodi se u Presudi Općinskog suda u Bjelovaru, Stalna služba Križevci.
Prava zavrzlama nastala je zbog činjenice da se jazavac udaljio s mjesta nesreće, pa je osiguravajuća kuća negirala da je šteta nastala uslijed udara u životinju.
– Vozaču je s desne strane iz livade na kolnik istrčala divljač – jazavac kojom prilikom je došlo do udara prednjeg više desnog dijela osobnog automobila u istog jazavca koji je
od siline udara odbačen na kolnik, gledano u smjeru kretanja vozila, nakon čega se
jazavac podigao i otišao u nepoznatom smjeru, navodi se na početku obrazloženja presude.


Vozač je s mjesta nesreće zvao policiju koja je izuzela dlaku s vozila te je poslala na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ‘Ivan Vučetić’.
U međuvremenu, obavljeno je i vještačenje kojim je utvrđeno kako je na prometnici pored lovišta, iz kojeg je jazavac istrčao, ograničenje brzine 90 kilometara na sat, dok se vozač kretao oko 70 na sat. Procjena je odrađena uzimajući u obzir prosječnu težinu i veličinu jazavca i oštećenje na vozilu te činjenicu da je životinja preživjela.

Nakon što je Centar ‘Ivan Vučetić’ potvrdio da dlaka s vozila pripada vrsti jazavca, Sud je presudio u korist tužitelja, oštećenog R.B.

 

Vezani članci

Najčitanije