[FOTO] TOUR OF CROATIA. Uzbudljiva sprinterska završnica

Koprivnica je po drugi put imala čast ugostiti vrhunske svjetske bicikliste u cilju prve etape utrke Tour of Croatia – Race through natural beauty. Unatoč kiši, u središtu Koprivnice te na ostalim ulicama okupio se velik broj ljubitelja biciklizma koji su pozdravili natjecatelje na ulazu u cilj na Zrinskom trgu.


Utrka je krenula iz Osijeka, a u Koprivničko-križevačkoj županiji biciklisti su prošli kroz Kloštar Podravski, Đurđevac, Virje, Novigrad Podravski te su po zaobilaznici stigli do podvožnjaka i Starčevićevom ulicom do Zrinskog trga. Potom su napravili još jedan krug oko grada te je u uzbudljivoj sprinterskoj završnici nakon 227 km prvi ciljem prošao Talijan Niccolo Bonifazio iz Bahrain Meride s vremenom 5:45:25.

Slika je iz Koprivnice i Podravine otišla u 187 zemalja svijeta putem TV- prijenosa i snimki, a podravski dio prve etape u cijelosti je prenosila i Hrvatska televizija na drugom programu.

Utrka se nastavlja u srijedu, druga etapa vozi se od Karlovca do Zadra.

RUTA UTRKE:
• 17.4. Osijek – PP Kopački rit – Našice- Kutjevo – PP Papuk – Koprivnica
• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
• 19.4. Trogir – Okrug – Brela – Baška Voda – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Senj – Novi Vinodolski –– Crikvenica
• 21.4. Rabac – Labin – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon (PP Učka)
• 22.4. Samobor – PP Žumberak-Samoborsko gorje – Sv. Nedelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – PP Medvednica – Zagreb (Trg sv. Marka)


Vezani članci

Najčitanije