[FOTO] Koprivnički košarkaši izvrsni drugi na tradicionalnom turniru Goran Plavec

Memorijalni košarkaški turnir Goran Plavec održan je prošli vikend u koprivničkoj Dvorani Branimir. Na ovogodišnjem 11. po redu turniru sudjelovalo je oko 100 natjecatelja, a igrao se u kategorijama juniora i kadeta.


U finalu kadetskog dijela turnira sastale su se ekipe KK Koprivnica i KK Mladost iz Zagreba, a prvo mjesto pripalo je Zagrepčancima. U juniorskom dijelu turnira, gdje su ekipe igrale sistemom svaki sa svakim, najviše je pokazala ekipa KK Mladost iz Zagreba i zasluženo osvojila prvo mjesto.

– Na utakmicama smo vidjeli mnoštvo talentiranih i kvalitetnih košarkaša i teško se bilo odlučiti tko je od njih najviše pokazao na ovogodišnjem memorijalu GPlavec. Ipak za nijansu bolji od svih bio je talentirani košarkaš Mladosti, Danijel Pavičić koji je proglašen najboljim igračem turnira u kadetskoj konkurenciji, a košarkaš košarkaš Koprivnice, Adi Stajku je proglašen najboljim igračem turnira za mlađe kadete – poručili su organozatori.

Dodali su da su obojica odnijeli titule najboljeg strijelca u svojoj kategoriji i to Pavičić sa 104 koševa i Stajku s postignutih 59 poena.

Tom prilikom podijeljene su i nagrade za najbolju petorku u obje konkurencije. U kategoriji mlađih kadeta to su Sebastijan Orak iz KK Radnik, Dorijan Lončarić i Tomislav Benotić iz KK Koprivnica i Jakov Čengić i Luka Šimunović iz KK Mladost. U kategoriji kadeta najbolju petorku čine to su Juraj Balaško iz KK Koprivnica, Roko Turek iz KK Grafičar, Dence Puska iz KK Kaposvari, Frano Milolaža i Dino Čengić iz KK Mladost.


Podsjetimo, ovaj memorijalni turnir održava se u spomen na Gorana Plavca, a započeo je polaganjem vijenca na njegov grob u Križevcima čime se delegacija koprivničkih i križevačkih košarkaša prisjetila svog poginulog kolege. U sklopu turnira odigrana je i memorijalna utakmica.

– Skupili su se Goranovi suigrači iz Križevaca i Koprivnice koji su već nakupili dosta godina i nešto prekomjernih kilograma težine, no pokazali su u jednoj zanimljivoj utakmici da još uvijek volje i znaju igrati košarku – istaknuli su organizatori.

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, a u organizaciji Košarkaškog kluba Koprivnica uz podršku i pomoć ZSU Grada Koprivnice, Košarkaškog saveza KC-KŽ županije, Zajednice sportova KC-KŽ županije.

Vezani članci

Najčitanije