[KOLUMNA] Torčec protiv Drnja, i skorašnji početak županijskih liga

– Novinar, pa de si ti, nema te ko ni ovog snega. Pak si propustil jednu i pol utakmicu, ko je to videl dojti na kraj utakmice i onda iti slikati – veli meni jučer Štef u Reki. Taman sam došao na početak drugog poluvremena, finalne utakmice. Naravno kako je red, prvo pitanje mi je bilo koji je rezultat, a drugo sam postavio automatski premda sam znao odgovor “tko igra”.
– E pa stvarno, ja nemrem verovati kaj ti mene pitaš. Pak Torčec protiv Drnja. Drnjanci su ti plavi – veli meni Štef i čeka moju reakciju. Nisu igrale te dvije momčadi, već Lipa i Mladost iz Sigeca, no ja sam prihvatio igru i napravio se bedastim.
– Je onda moram ove plave slikati, oni buju sigurno gola dali – odgovorim ja Štefu, i čekam njegovu reakciju. Kada se lagano nasmiješio, rekao sam mu da dobro znam tko igra, ali me zanimala njegova reakcija.
– Lijepo, lijepo, sem skoro mislil da buš ko i plavuša kaj je prošlu tekmu došla, dok su Miklinovec i Reka igrali pak je pitala ko igra, a of norc Joža joj je rekel isto kaj sam i ja tebi, pak je bogici dvajst minut ni ništ bilo jasno, se do god se više nismo mogli smijati pa joj rekli ko igra – veli meni Štef. Na svakom milimetru Štefovog lica mogla se vidjeti euforija što uskoro kreću županijske lige.
– Ajme meni majko moja mila, ja ti nemrem opisati kak se osečam. Ovo mi je navek najbolše razdoblje vu godine. Ve bu berba začas, ŽNL mi bu počel, nema više vručina, bar ne po noči, pak se čovek more naspati, a začas bu i ŽNL, počel. E da zaboravil sam reči i Županijske nogometne lige buju počele, još malo i ŽNLbu počel – još mi je 10-ak puta Štef rekao da će ŽNL početi dok ga nisam prekinuo i rekao mu da je već pomalo dosadan.
– Volim, ovo vreme, a još mi bu lepše za tjeden dana. Moram priznati da sem i tvoje novine jedva dočekal, sam ni dobro, nekak v zadnje vreme se su mi bolje i bolje, nekak su mi premale. Viš sam videl da je i onaj Mateo otišel na operaciju, da su Križevci najbolšeši vu povlačenju novci – i prije nego kaj se zalaufal Štef ja sam ga prekinuo s pitanjem koji je smisao svega toga, a on je samo odvratio kako sve polako ide na bolje, a i ako ne ide opet će krenuti nogomet pa će imati distrakciju da zaboravi na sve probleme.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com