Kuglači Podravke odnijeli pobjede u sva tri odigrana kola

U proteklih sedam dana kuglači Podravke su odigrali tri kola i u svima ostvarili pobjede, te na kraju prvenstvene sezone osvojili treće mjesto i brončane medalje, što je veliki uspjeh s obzirom na probleme s povredama koje su ih pratile tokom cijele sezone. Najprije su pobijedili Obrtnik Torbar iz Zagreba rezultatom 5:3, u čunjevima 3312 : 3169. Najbolji pojedinac susreta bio je Saša Štefić s 578 srušenih čunjeva. Zatim je poražena ekipa Radnika iz Velike Gorice rezultatom 7:1, u čunjevima 3238 : 3081. Najbolji pojedinac ovog susreta je bio Miroslav Šaško s 569 čunjeva.


I u posljednjem kolu kuglači Podravke u Koprivnici su igrali protiv ekipe Elektre iz Križevaca. Pobijedili su 6,5 : 1,5 odnosno u čunjevima 3235 : 2993. Najbolji pojedinac susreta bio je kapetan Zvonimir Horžitzky s 593 srušena čunja, kojem je ovo bila i posljednja utakmica u redovima Podravke. Zvonimir naime, u prelaznom roku odlazi u Bjelovar kod istoimene ekipa, koja mu je ponudila puno bolje uvjete.

U sve tri utakmice pružene su prilike i mladim igračima. Kada je bilo vidljivo da su utakmice dobivene, trener Ljubomir Oroz u igru je uvodio mlade nade Podravke, Sašu Mišira i Patrika Lukača umjesto najstarijih i najiskusnijih igrača Gorana Šegerca i Zlatka Betlehema.

Ovu turbulentnu kuglačku sezonu, praćenu povredama, prekidom natjecanja zbog COVID-a 19, pod vodstvom trenera Ljubomira Oroza i koordinatora Tomislava Trošelja, najveći teret  podnijeli su igrači Zvonimir Horžitzky, Miroslav Šaško i Saša Štefić koji su odigrali sve 22 utakmice, Goran Šegerec 20 utakmica te Ivica Uremović s 18 odigranih utakmica.

Robert Lukač svoj prvenstveni nastup čeka u idućoj sezoni. Sad predstoji kratka pauza od 30 dana za odmor i adaptaciju igrača, a nakon toga počinju pripreme za iduću sezonu. U prelaznom roku treba, kažu u klubu, trebalo bi pronaći i  koliko mogućnosti budu dopuštane, dovesti pojačanje, kako bi se opet vodila borba za vrh tablice.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com