Onemogućio stanarima pristup do tavana

Koprivnička tvrtka Auto Marko izgubila je parnični postupak protiv tužiteljice koja u Dugoj ulici posjeduje nekretninu. Doduše, riječ je o nepravomoćnoj presudi izrečenoj pri Općinskom sudu u Koprivnici na koju tuženik može uložiti žalbu.


Razlog tužbe bio je zajednički tavanski prostor na koji se tvrtka Auto Marko proširila bez da je taj potez usuglasila s ostalim stanarima. Takvim proširenjem onemogućen je suvlasnicima pristup zajedničkim prostorijama.

Sve je počelo onog trenutka kad su se podstanari tužiteljice požalili na krovište koje je počelo prokišnjavati, odnosno kišnica se slijevala u stanarski dio te je bilo nužno sanirati krov. Do krovišta se nije moglo prijašnjim putom, odnosno kroz tavan, jer je vlasnik koprivničke tvrtke tamo ugradio vrata i zaključao ih.

– Tužiteljica tvrdi da je tuženik bez suglasnosti ostalih suvlasnika rekonstruirao kupljeni stan, a istovremeno je u potkrovnom dijelu, bez ikakvih dozvola, izgradio drugi stan. U samovlasništvo i isključivi posjed prisvojio si je suvlasničke dijelove. Tužiteljica tvrdi da joj je onemogućio pristup na dio tavana iznad njenog stana radi popravka krovišta koje prokišnjava – piše u obrazloženju presude u kojem se objašnjava da se do tavana može doći jedino kroz vrata koja predstavnik koprivničke tvrtke zaključava.

Uzevši u obzir sve dokaze, sudac Općinskog suda donio je odluku u korist tužiteljice. Njoj je Auto Marko dužan predati ključeve vrata kroz kojih je jedino moguć pristup na tavan. Osim toga, tuženi mora pokriti sve troškove parnice u iznosu 8545 kuna.


Vezani članci

Najčitanije