Policija objavila koje oružje su građani lani dragovoljno predali, ima ga za jednu desetinu

U ponedjeljak, 19. veljače osoba sa šireg đurđevačkog područja dragovoljno je predala šest ručnih bombi i pet tromblonskih mina. Bombe i mine je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite, javili su iz PU koprivničko-križevačke.
Također, dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije tijekom 2023. godine odlučio je veći broj građana Koprivničko-križevačke županije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.
– Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su u 2023. godini predali sedam pušaka, sedam pištolja, 24 komada ostalih vrsta oružja, 21 ručnu bombu, pet mina, 78 komada raznih rasprskavajućih sredstava, 6.165 komada raznog streljiva i 0,4 kilograma eksploziva, dodaju iz policije.


‘Manje oružja – manje tragedija’

Podsjetimo, akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje, u što spada automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu jednostavno nazvati broj policije 192.

Vezani članci

Najčitanije