U gastro specijalitetima obitelji Nemec uživali veterani Hrvačkog kluba Podravka

Kako naša gastro rubrika intezivno prati što se sve događa u Podravini i Prigorju, odnosno gdje se dobro jede i pije, ovu jesen odlučili smo ponovno posjetiti obitelj Nemec koja se uspješno bavi turizmom te svake godine širi i obogaćuje svoju gastro ponudu. Mali rustikalan OPG u Draganovcu nedaleko od Koprivnice u vlasništvu Siniše Nemeca i ove godine tradicionalno je organizirala druženje veterana Hrvačkog kluba Podravka. Druženje se odvija na inicijativu hrvačkog veterana Mladena Nemeca, ali i predsjednika kluba Darka Teteca.


Vidova suza

U razgovoru s vlasnikom OPG-a i bivšim hrvačem koji bio omladinski prvak Jugoslavije i Hrvatske otkrili smo da se ovo druženje starijih i mlađih sportaša odvija još od 2004..

– Ovdje imamo sve generacije, one starije preko 70 godina te naravno mlađe koje još nastupaju i treniraju. Svake godine se okupljamo u Vidovoj suzi gdje važemo neke članove, a nakon večere igra se tombola. Iako je druženje više simboličnog tipa imamo i sponzore. Jedan od glavnih od samih početaka je koprivnička tvrtka Renotex čiji je vlasnik Matija Urbančić također bio hrvač. Ovo je prilika da se jednom godišnje sretnu prijatelji, popričaju olegendarnim pobjedama naših hrvačkih velikana, da se prisjete svih anegdota, smiješnih i neobičnih događaja koji su pratili hrvače “Podravke” kroz prebogatu povijest kluba – rekao nam je Siniša Nemec te nas uveo u kuhinju gdje su se spremala neka tradicionalna domaća jela.

Vidova suza

– za početak imamo domaću juhu s ječmenom kašom vrganjima, a nakon toga za glavno jelo slijedi poznato Draganovečko svinjsko pečenje u umaku od vrganja, pikantna pljeskavica, svinjetina ispod peke, a za prilog najčešće pripremamo domaći krumpir i njoke. Za desert naravno klasika, domaći štrukli od sira i jabuka – objasnio nam je gazda Nemec.

Kušajući neke od specijaliteta saznali smo da će do Martinja obitelj Nemec proširiti svoje kapacitete, a razlog je rast broja posjeta Vidovoj suzi. U planu je i izgradnja nove vinarije te povećanje proizvodnje. 


M. Mirković

Vezani članci

Najčitanije