Veterani NK Lipa: Jedni smo od posljednjih nogometnih romantika

Za veterane nogometne momčadi Lipa iz Hlebina može se bez problema kazati kako su jedni od posljednjih nogometnih romantika. Ova složna skupina entuzijasta za svoju igru ne dobiva čak ni putne troškove. Veterani već dvije godine organizirano igraju nogomet u 2. Veteranskoj županijskoj nogometnoj ligi iako su i prošle godine muku mučili s budžetom koji je bio svega pet tisuća kuna, a koji im je Općina Hlebine dala za tekuće troškove.


Ove godine, taj i ovako mali budžet srezan je na punih nula kuna, no to ih nije spriječilo da se sa zadovoljstvom svakog tjedna okupe i odigraju prvenstvenu utakmicu.

– Prošle godina dobivena sredstva su nam bila dovoljna za pokrivanje svih likvidnih troškova. Ove godine, nažalost, od Općine nismo dobili ni kune, no to nas ne sprječava u prvenstvenim obvezama. Nemamo namjere ići u višu ligu jer prvenstveno se natječemo zbog druženja i rekreacije – rekao nam je Davor Čajkulić, jedan od glavnih pokretača veterana te igrač.

O kakvo se složnom kolektivu radi, najbolje pokazuje druženje organizirano proteklog vikenda. Iako u klubu uz domaće dečke igraju i igrači iz drugih sela, ali i Koprivnice, bez problema su se skupili i odigrali međusobnu utakmicu nakon čega je slijedilo druženje.

– Budući da smo pri kraju sa sezonom, odlučili smo se malo počastiti. Drago mi je da se možemo skupiti i podružiti jer je po meni to ipak bit veteranskog nogometa – zaključio je Čajkulić.


Detalj s druženja veterana Hlebina/V. Štefanek

Vezani članci

Najčitanije