Za 75 kuna mjesečno neograničena putovanja vlakom za sve redovite studente

Da bi ostvarili pravo na povoljniji željeznički prijevoz, redoviti studenti u ovoj akademskoj godini ne moraju podnositi zahtjev Gradu Križevcima za sufinanciranjem mjesečnih karata, budući da će HŽ Putnički prijevoz provoditi pilot-projekt povoljnijeg željezničkog prijevoza redovnih studenata po jedinstvenoj mjesečnoj karti od 75 kuna.
U Europskoj godini mladih na temelju zaključka Vlade 19. rujna uveo se navedeni pilot-projekt kojim se omogućava neograničeno korištenje željezničkog prijevoza za oko 113.000 redovnih studenata na području Hrvatske. Osim za svakodnevna i povremena putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja, projekt obuhvaća i jednodnevne izlete kao što su odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja i to u drugom razredu redovnih vlakova na području Hrvatske. Predviđeno razdoblje provedbe projekta je od 1. listopada ove godine do 30. rujna 2023. godine.
– Redovni studenti pravo na povoljniji prijevoz ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza s odgovarajućim profilima. Mjesečne karte preuzimaju se na blagajnama – poručuju iz Gradske uprave te dodaju kako se dodatne informacije o projektu kao i o ostvarivanju prava na povoljniji prijevoz nalaze na internetskoj stranici HŽ-a.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com