[KOLUMNA] Kraj ŽNL-a, prepričavanje novin i žalosni Štef

– El vidiš ti to i nebo se plače kaj su nam završile lige. Vu Vojvodincu sem videl da se tak nebo plakalo za ŽNL-ima da je onom čoveku i drevo hitilo na hižu. Nega ih više, celo leto bez nogometnih utakmica. Bu malonogometnih turniri, bu ve i one Ljetne lige vu Koprivnici, al selo je selo, ŽNL je ŽNL – pojadal mi se Štef. Nigdar bogca Štefa još nisem videl tak žalosnoga. Ni piva mu nije pasala, tuga je bila golema.


– Kak bi onaj pjesnik rekel, dajte mi pive jel utjehe nema vu vodi, al dragi moj novinar, nema je ni v pivi. Sem ja dete sa sela i to je jedino kaj imam v životo, to i onu moju babu koja se celo vreme dere na mene. I kaj da ja ve delam, na ribičiju nejdem zbog komarci, gorice sam prodal jel više nemrem delati kak dok sam bil mlad – nabrajal mi je Štef sve stvari koje iz nekog razloga više ne dela ili nikad nije ni delal.

– Štefo, da ja s tobom podijelim jednu ludu zamisao. Probaj doma biti i ništ ne delati. Budi sa svojom ženom, gledaj televiziju, pozovi svojeg kuma pa provjeravajte ispravnost njegovog vina – velim ja njemu.

– Pak to delam prek tjedna, posle posla. Saki dan je isto, osim petka i subote dok gledim one tvoje novine i čitam kolko si puno lagal, i kaj si ti smrad delal odnosno ne delal celi tjeden – povratio sam mu mali osmjeh na lice.

Odmah se počel prisjećati kaj je u petak i subotu čital u Glasu Podravine i počel mi nabrajati kaj smo ovaj sve tjedan imali u novinama, kao da govori nekom Indonežaninu koji je prvi puta došao u Podravinu, a ne nekom čovjeku koji sudjeluje u izradi tih novina.


– Lepo je kaj još navek postoje ljudi koji ostaju vu našoj Podravini. Kak je onaj doktor vu Ferdinandovcu, mladi dečec ni otišel kak puno njegovih kolega neg je ostal tu vu Podravini. Videl sem da oču i nekakvu tvornicu vu vojarni delati.  Joj, a kakav je tek on kombajn za grašek, kak bi takav jen meni dobro pasal vu dvorištu – počel je nabrajati Štef oko da nije godinama s nikim razgovaral. I prije nego kaj je krenul dalje, pozdravil sam ga jer samo morao ići dalje na proglašenje pobjednika lige vu susedno seli.

– Štef ajde bok! Vidimo se onda na ovim malim turnirčekima i vu birtiji, valjda buš napokon neki sok platil, a ne da moram stalno te tvoje pive žlepati – pozdravim ja njega.

– Joj, vrag, nemoj te gluposti piti bu ti organizam otišel k vragu. Sam dojdi v kviki, ne moramo piti pivu, bumo si kavicu i nekaj kratkog spili, bar to vi novinari volite piti – veli mi Štef i mahne mi s laganom tugom u očima zbog kraja još jedne sezone.

Vezani članci

Najčitanije