Damir Polančec: Sve sam dalje od ideje da tužim državu, dosta mi je sudova

Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade HDZ-a, u vrijeme premijerskog mandata Ive Sanadera i Jadranke Kosor, izjavio je za Glas Podravine i Prigorja da je sve dalje od ideje da tuži državu.

– Dosadašnja praksa je, u sličnim slučajevima, pokazala da ne postoji tužba koja je uspješno završena u primjerenom roku. S obzirom na sve što sam prošao, ne da mi se povlačiti po sudovima slijedećih stotinu godina – rekao je Polančec.

S obzirom da je bio u Vladi kad je INA prelazila u ruke Mola, zamolili smo ga da nam prokomentira i aktualnu aferu INA u kojoj je, sumnja se, na nelegalnoj preprodaji plina zamračeno 800 milijuna kuna.

– Daleko sam od trenutnih događanja, ali, koliko vidim, nisu nikakvi Mađari opljačkali INA-u i to neka bude jedini moj komentar – istaknuo je Polančec.

Podsjetimo, Polančec je pravomoćno oslobođen u sudskom procesu kojim ga se zajedno sa šestero suokrivljenika teretilo da je pokušao preuzeti vlasništvo nad Podravkom. Pritom su, pisalo je u optužnici, oštetili kompaniju za gotovo 400 milijuna kuna. Početkom godine, kada je doznao da je pravomoćno oslobođen, špekulirao je o mogućnosti tužbe, ali isključivo kao sredstvo moralne satisfakcije.

Polančec se danas bavi turizmom, odnosno vlasnik je Turističke agencije Niba Tours s poslovnicom u Koprivnici i Virovitici te je vlasnik Hotela Barba u Starigradu Paklenici.

– To su mi osnovni poslovi, a povremeno se bavim i savjetovanjem – zaključio je Polančec.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com